Çocuk ve Ergen Terapileri
Çocuklara ve Ergenlere Hangi Terapiler Uygulanıyor?
Erken yaşlarda ortaya çıkan psikolojik sorunlara yönelik olarak çocuklar ve ergenler için terapi, ihtiyaca yönelik çeşitli terapilerden yararlanabiliyoruz. Terapi hizmeti alabileceğiniz alanlar:
- Kardeş Kıskançlığı
- Saldırgan Davranışlar
- Alt Islatma - Dışkı Tutma ve Kaçırma
- Uyku - Yemek Sorunları
- Ağlama ve Öfke Nöbetleri
- Bağlanma Sorunları
- Özgüven ve Sosyal Beceri Sorunları
- Anksiyete
- Sınav Kaygısı
- Korku
- Karşıt Gelme Bozukluğu
- Tırnak Yeme
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
Gelişimsel Temas Terapisi
Gelişimsel Oyun Terapisinin Merkezinde “temas” vardır. Çocuk temas edilmiş olma deneyimi ile ona temas eden yetişkin ile bir bağ kurar. Böylece temas, Çocuğun varlığını keşfetmesi ve sağlıklı bir benlik yapısı geliştirmesi için aracı bir rol oynar. Gerçek ve sağlıklı bir temas, çocuğun teninden kalbine uzanan bir yol niteliği taşır. Bu bağlantı çocuğun eksik kalan bağlanma süreçlerinin tamamlayıcısıdır. Gelişimsel oyunun fayda sağladığı çocuklar:
- Normal Çocuklar
- Otizimli Çocuklar
- Gelişimsel Geriliği Olan Çocuklar
- Fiziksel ve Cinsel Tacize Uğramış Çocuklar
- DEB
- DEHB
- Yıkıcı Şekilde Dışavurum Yapan Çocuklar
- Gelişimsel Kimlik Bozukluğu Olan Çocuklar
Filial Terapi
Kum Tepsisi Terapisi
Kukla Terapisi
Sanat Terapisi
Öykülerle Terapi
Metaforik ve terapötik hikayeler; sağ beyin süreçlerini açma, duygusal belleği harekete geçirme, çözümlenmemiş güçlü duyguları tetikleme ve davranış değişikliğini sağlayan anıları uyarma gücüne sahiptir. Terapi hikayelerindeki etki hem bilişsel hem de duygusaldır. Bazı metaforlar hipnotik bir biçimde arka kapıdan girerek sağ beynin duygusal ve duyusal süreçlerine temas eder. Genellikle bir hikayenin okunduğu ya da bunun hemen ardından gelen haftalarda birey, aile, çocuk ya da bakım veren kişi bir dönüm noktası yaşar, içgörü kazanır ve ona göre hareket eder yada duygusal büyümeyi deneyimler.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Almış Çocuklarla Oyun Terapisi
EMDR
EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır. EMDR Nasıl Geliştirildi? EMDR’nin gelişimi 1987 senesinde, Dr. Francine Shapiro’nun göz hareketlerinin rahatsız edici düşüncelerin şiddetini azaltabildiğini tesadüfen keşfetmesiyle başladı.
EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır.